понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Бесплатни курсеви по чи гонг, јога, и јазици во Илинден

Сите заинтересирани возрасни жители на општина Илинден може бесплатно да ги посетуваат овие курсеви, а уписите ќе се извршуваат секоја сабота од 9 до 12 часот во ОУ „Гоце Делчев“ населба Илинден, ОУ „Ристо Крле“ населеното место Кадино и ОУ „Браќа Миладиновци“ во Миладиновци.

500kuresevi

Последни вести

Културно едукативниот центар „Илинден“ веќе десет години ја извршува својата едукациска дејност во рамките на општина Илинден. Бесплатните курсеви по англиски, германски, италијански, шпански, француски и кинески јазик, гитара, сликарство, јога, модерен балет, фолклор, народно пеење, фотографија, актерска игра и креативно пишување ги посетиле над 5.000 ученици на возраст од 8 до 16 години.

Својата успешна работа, Културно едукативниот центар „Илинден“ оваа година ја проширува со отварање на нови бесплатни курсеви по англиски и германски јазик за сите возрасни жители на општина Илинден.

Исто така, покрај новите бесплатни курсеви по англиски и германски јазик за сите заинтересирани возрасни жители на општина Илинден, се воведуваат и нови курсеви по Јога и Чи Гонг, како превентива и одржување на доброто здравје.

Позитивното и превентивното делување кога се практикуваат овие физички дисциплини го покажува и фактот што и на Универзитетската Клиника во Минхен, Германија се вклучени во нивната програма за превентива и лекување.

Сите заинтересирани возрасни жители на општина Илинден може бесплатно да ги посетуваат овие курсеви, а уписите ќе се извршуваат секоја сабота од 9 до 12 часот во ОУ „Гоце Делчев“ населба Илинден, ОУ „Ристо Крле“ населеното место Кадино и ОУ „Браќа Миладиновци“ во Миладиновци.

Најчитани вести