недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 17

Бесплатни прегледи за Светскиот ден на здравјето

Во чест на одбележување на Светскиот ден на здравјето 7 Април, ЈЗУ Здравствен дом Скопје годинава го одбележува со доделување на благодарница на Мартин Безак, амбасадор на Република Словачка и проф.д-р Никола Јанкуловски.

191914c38c2055439726ee547b7c5e63

Последни вести

Благодарниците се доделауваат за покажан хуман гест во придонес на зајакнување на службата за итна медицинска помош преку обезбедување донација на санитетско возило во делот на зајакнување на ресурси за поголемо доближување  на блиски здравствени услуги.

Во интерес на заедничка соработка  Здравствен дом Скопје со Студентскиот парламент на Медицински факултет  потпиша меморандум за соработка  во дел на практични активности  на студентите  во Итна медицинска помош  при ЈЗУ Здравствен дом Скопје.

Традиционално и оваа година Денот на здравјето 7 Април е одбележан со бесплатни превентивни прегледи  во Општина Чаир  со тим од доктор, медицинска сестра и лаборант.

Најчитани вести