понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Бесплатни превентивни прегледи за жителите на Бардовци

pregledi

Последни вести

ЈЗУ Здравствен дом на Скопје продолжува со спроведување на акцијата „Здравје за сите” во руралните средини согласно програмата на Министерството за здравство.

Медицинска екипа од Здравствениот дом денеска спроведува акција за бесплатни превентивни прегледи за жителите на село Бардовци, соопшти Здравствен дом Скопје.

Пунктот е лоциран кај месната зедница во селото, а екипата ќе работи од 8:30 до 13 часот. Жителите ќе добијат бесплатни превентивни прегледи-мерење на крвниот притисок, проверка на шеќер и холестерол во крвта, тежина, висина, како и совети за заштита и грижа за сопственото здравје.

Најчитани вести