Крими хроника

Бесправна сеча на 140 метри кубни дрва во Танушевци

Бесправна сеча на 140 метри кубни дрва во Танушевци

Во село Танушевци кај „Незирово бачило“ од страна на засега непознати лица била извршена бесправна сеча на дрва при што е утврдено дека се исечени околу 140 метри кубни огревни не жигосани букови дрва.

Дрвата се пронајдени и одземени, а се превземаат мерки за расчистување на случајот и откривање на лицата.

bespravna-seca-tanusevci-3