Македонија

Без поддршка од народот СДСМ нема да дојде на власт

Без поддршка од народот СДСМ нема да дојде на власт

Изминативе години во периодот на демократскиот развој на Македонија постојано сме сведоци дека кога и да е СДСМ во опозиција, секогаш прават проблеми и креираат ситуации се со цел на недемократски начин, без поддршка на народот да дојдат до власт и да ја пренесат својата сопствена неспособност и проблемите кои ги имаат во својата партија врз државата.

Ова го истакна членот на извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ и министер за финасии, Зоран Ставрески на вчерашната трибина одржана во Гостивар.

Тој потенцира дека тоа не им успевало, а нема да им успее ниту сега.

-Ние сме тука за да им кажеме на граѓаните дека треба да бидат мудри, сплотени. Со мудроста и со разумот што го имаат граѓаните да ги погледнат состојбите, да ја оценат ситуацијата и да знаат дека народот е сплотен и сè додека народот стои зад нас, Македонија ќе остане стабилна и безбедна држава, нагласи Ставрески.