Македонија

Без струја и вода повеќе скопски улици и села

Без струја и вода повеќе скопски улици и села

Без струја утре од 8 до 14 часот ќе останат корисниците од село Ржаничино и улиците „Лисец“, „Тодор Чангов“ и „Ѓорѓи Капчев“ во општина Аеродром.

Како што соопшти Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, заради технички зафати во електро-системот без електрична енергија  од 8:30 до 10 часот ќе останат корисниците од бул. АВНОЈ бр. 16, 18 и 20, од 8:30 до 11 часот корисниците од улицата „Призренска“, од 8:30 до 12 часот корисниците од улицата  бр.34 во нас. Илинден, од 8:30 до 14:30 часот корисниците од нас. Кучевишка Бара, од 9:30 до 15 часот корисниците од улицата „Никола Русински“ и „Карпошово востание“, од 10 до 14 часот корисниците од улиците „Алија Авдовиќ“ и „Роман Каскалиевиќ“ и од 12:30 до 14:30 часот корисниците од булеварот „Партизански Одреди“ бр. 155