Македонија

Прекин во снабдувањето со електрична енергија Без струја утре делови од повеќе скопски општини

Без струја утре делови од повеќе скопски општини

Од 8.30 до 14 часот утре без струја ќе бидат корисниците од ул. „Киро Фетак“ 1 во општина Кисела Вода, соопшти ЕВН Македонија.

Без електрична енергија утре ќе останат и корисниците од ул. „Чаирска“ од бр.98 до бр.108 како и околните куќи во нивна близина во општина Чаир (од 08.30 до 14.30 часот), дел од корисниците од село Никиштани во општина Ѓорче Петров (од 9 до 12 часот), дел од корисниците од улиците „Јужноморавски бригади“, „Жегљане“, „Среќко Пужалка“, „Товарник“ и „Палмиро Тољати“ во општина Гази Баба (од 9 до 15 часот), корисниците од ул. „Љубљанска“ бр.6 во објектот на Сити Тауер во  општина Карпош (од 09.30 до 11.30 часот).

Од 10 до 15 часот утре без струја ќе биде и објектот на спортската сала „Работнички“, военото игралиште – Градски парк, објектите на рестораните „Маракана“, „Уранија“ и „Кај Вршац“, тениските терени „Југ“ и „Уранија“, градската плажа и околните објекти во општина Карпош.