Македонија

Без вода Драчево и повеќе скопски села поради дефект во мрежата

Без вода Драчево и повеќе скопски села поради дефект во мрежата

Како што информираат од ЈП Водовод и канализација, станува збор за тешки теренски услови под мост на 9 метри длабочина, на цевка со профил од Ф600.

Две цистерни со вода за пиење ќе кружат низ населбите, со акцент кај градинките и училиштата.