Магазин

Бездомно момче пишува домашна на светлина од „Мекдоналдс“

Бездомно момче пишува домашна на светлина од „Мекдоналдс“
Бездомно момче пишува домашна на светлина од „Мекдоналдс“

Ова слика со мало момче бездомник како пишува домашна задача со помош на светлина од Мекдоналдс инсипираше многу луѓе низ цел свет.

Студент по медицина, Џојс Toрефранка ја направи оваа фотографија во филипинскиот град Кебу и ја објавија на Фејсбук со коментар : „ Се инсирирав од  дете”

На фотографијата е  9-годишниот Даниел Кабрера кој клечи на тротоарот со познатите златни арки во позадина.

Тој користи импровизирано дрвено столче, додека ја пишува својата домашна задача.

„Ова дете нема ништо, но има посветеност да учи”, вели Торефранка и додава дека гледајќи го Даниел борат со својата домашна задача ја инспирираше да работат понапорно.

На фотографијата е брзо дели илјадници пати со други луѓе велејќи дека тие би биле инспирирани од него исто така.

dete1

 

dete3