Свет

Безпилотни леталки на САД убиле 10 бунтовници

Безпилотни леталки на САД убиле 10 бунтовници

Најмалку 10 бунтовници се убиени во нападот на американската беспилотна леталка во севоразападната племенска област во Пакистан, пренесоа медиумите.

Нападот е извршен само неколку саати откако другата американска беспилотна леталка уби шестмина луѓе во истата област, Северен Вазиристан.

Во таа област бунтовниците се собрале за да ги закопаат телата на погинатите и оние кои биле тргнати во потрага по ранетите, пренесе Франс Прес.