Спорт

Билансот на Македонија со противниците на Мундијалот во Катар

Билансот на Македонија со противниците на Мундијалот во Катар

Освен со селекцијата на Иран, со која досега не сме се сретнале, со сите останати селекции од нашата група “Б“, во Катар, имаме и претходни средби:

Тунис:

Со оваа селекција имаме негативен биланс: две средби и два порази.   Скор: 60:43 за селекцијата на Тунис.

СП 2009 во Хрватска, 17.01.2009 г.:  Македонија – Тунис  24:25 (14:13)

Медитерански игри 2013 во Мерсин (Турција), 29.06.2013 г.:  Македонија – Тунис  19:35 (10:16)

Иран:

Немаме претходни средби.

БиХ:

Со оваа селекција имаме израмнет биланс: по две победи, два порази и две нерешени средби.   Скор: 159:151 за Македонија.

Квалификации за СП 2003 во Португалија, 24.01.2002 г.:  БиХ – Македонија  22:20 (10:10)

Квалификации за СП 2003 во Португалија, 27.01.2002 г.:  Македонија – БиХ  28:20 (11:10)

Квалификации за ЕП 2006 во Швајцарија, 19.01.2005 г.:  БиХ – Македонија  34:30 (17:13)

Квалификации за ЕП 2006 во Швајцарија, 23.01.2005 г.:  Македонија – БиХ  28:28 (15:14)

Квалификации за ЕП 2012 во Србија, 31.10.2010 г.:  БиХ – Македонија  28:28 (15:13)

Квалификации за ЕП 2012 во Србија, 12.06.2011 г.:  Македонија – БиХ  25:19 (12:7)

Хрватска:

Со селекцијата на Хрватска имаме негативен биланс: една победа и два порази.   Скор: 94:79 за селекцијата на Хрватска.

Квалификации за ЕП 1998 во Италија, 30.10.1997 г.:  Македонија – Хрватска  31:29 (14:14)

Квалификации за ЕП 1998 во Италија, 02.11.1997 г.:  Хрватска – Македонија  37:27 (18:10)

ЕП 1998 во Италија (групна фаза), 01.06.1998 г.:  Хрватска – Македонија  28:21 (12:10)

Австрија:

Со селекцијата на Австрија имаме позитивен биланс: две победи и еден пораз.   Скор: 75:72 за Македонија.

Квалификации за СП 2013 во Шпанија, 09.06.2002 г.:  Македонија – Австрија  26:21 (16:10)

Квалификации за СП 2013 во Шпанија, 16.06.2002 г.:  Австрија – Македонија  30:27 (13:14)

ЕП 2014 во Данска (групна фаза), 16.01.2014 г.:  Македонија – Австрија  22:21 (12:10)

Превземено од rkmetalurg.mk