сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 55

Бишев: Банките имаат своја деловна политика и носат свои одлуки

Но, банките не се единствени купувачи на државни хартии од вредност, тука се и инвестициските и пензиските фондови, штедилнците, компаниите, граѓаните.

Бишев: Банките имаат своја деловна политика и носат свои одлуки

Бишев: Банките имаат своја деловна политика и носат свои одлуки

Последни вести

Банките имаат своја деловна политика и носат свои одлуки, изјави денеска првиот човек на Шпаркасе банка во Македонија, Глигор Бишев, објави „Курир“.

– Банките си имаат своја деловна политика и носат свои одлуки. Сите банки од ЕУ имаат лимити до кои можат да бидат изложени кон државата. Но, банките не се единствени купувачи на државни хартии од вредност, тука се и инвестициските и пензиските фондови, штедилнците, компаниите, граѓаните. Од тој аспект фунцкионирањето на пазарот на капитал и неговата стабилност е од битно значење, рече Бишев, коментирајќи ја прес – конференцијата на Зоран Заев.

Најчитани вести