Македонија,Крими хроника

Битолчанец вработен во „Македонска пошта“ присвоил над 500 евра

Битолчанец вработен во „Македонска пошта“ присвоил над 500 евра

СВР Битола поднесе кривична пријава против битолчанецот Д.Ј.(28) вработен како шалтерски работник во Македонска пошта-подружница Битола, поради сомнение за сторено кривично дело „послужување во службата“.

Во септември 2014 година пријавениот неовластено присвоил 35.487 денари кои му биле доверени во службата.