среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Бизнис делегација од Индија во посета на Прилеп

prilepasgasgsga-32-

Последни вести

Градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески и претставници од локалната самоуправа денеска остварија средба со Климент Шеќеровски,  заменик директор на Агенцијата за странски инвестиции и со претставници на бизнис делегација од Индија.

Ристески посочи дека оваа посета е од големо значење за градот  бидејќи со заеднички интерес  може да се оствари соработка за развивање на проекти кои ќе бидат од големо значење  за градот. Целтта на нивната посета е да се интензивира  зближувањето и соработаката во повеќе области како што се медицината, економијата, туризмот, индустријата.

 

 

 

Најчитани вести