петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Бизнисмени од Катар заинтересирани за инвестирање во Ѓорче Петров

500P1110081

Последни вести

Компании од Катар се заинтересирани за инвестирање во општина Ѓорче Петров. Нивни претставници денеска го посетија градоначалникот Сокол Митровски, со кој разговараа за конкретни проекти и локации.

Бизнис делегацијата ја предводеше амбасадорот на Македонија во Катар.

Како што соопштија од Кабинетот на градоначалникот Митревски, на средбата станало збор за изградба на резиденцијален објект и на Дом за стари лица со парковска површина.

Гостите биле запознаени со поволните услови кои ги нуди општината за инвестирање.

Градоначалникот Митровски истакнал дека Ѓорче Петров станува се поатрактивна дестинација и привлечна локација за инвестиции пред се поради континуираното добро просторно планирање и урбанизацијата со развиена инфраструктура.

Најчитани вести