Македонија

Блокиран граничниот премин „Богородица“

Блокиран граничниот премин „Богородица“

Пред 30 минути гевгелиските таксисти и автопревозниците од Гевгелија го блокираа автопатот кон граничниот премин „Богородица“.

Како што извести АМСМ, блокиран е сообраќајот за влез и за излез од Македонија кон Грција.

Таксистите и автопревозниците веќе со денови го блокираат овој премин барајќи и тие да ги превезуваат бегалците кои од Грција влегуваат во земјава.