Македонија

Бојан Серафимов меѓу најдобрите математичари во светот

Бојан Серафимов меѓу најдобрите математичари во светот

Македонецот Бојан Серафимов освои бронзен медал на Меѓународната математичка олимпијада и се вброи меѓу најдобрите млади математичари во светот.

Тимот бил воден од Весна Манова-Ераковиќ, а пофалници добија Божидар Стеваноски, Јован Тасев и Стефан Николоски.

Златниот медал на олимпијадата го освоил Мислав Балуновиќ, матурант во гимназијата „Матија Мешиќ“ во Славонски Брод.