сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 37

Бојата на 2017 година е светлозелената

Секоја година, од 2000 наваму, американскиот производител на индустриски бои, Пaнтон ја избира најмодерната боја за наредната година, па така, за следната 2017 вчера беше избрано „Зеленилото” (Greenery).

светлозелена

Поврзани вести

Овој избор влијае на тенденциите и трендовите во модата и новите eнтериери за годината што следи. Овојпат, повикот за враќање кон природата си го направи своето…

Наредната година ќе биде во знакот на светлозелената, или природната заситена зелена боја со јасни жолти примеси, која што потсетува на пресна тревичка на пролет.

Најчитани вести