Магазин

Бојата на очите открива каков човек сте

Бојата на очите открива каков човек сте

Карактеристиките на луѓето се огледаат во очите, па затоа воопшто не зачудува изреката дека очите се огледало на душата.

Очите се најубавиот и најизразениот дел на човечкото тело. Со оглед на тоа дека нивната боја зависи од генетскиот склоп на организмот, воопшто не зачудува податокот дека психолозите успејале да ги поврзат карактеристиките и одликите на личностите со бојата на нивните очи.

Еве еден краток водиш за тоа што вашата боја на очи може да значи во контекст на однесувањето, животот и ставовите. Немојте да згрешите, затоа што очите говорат многу…

Сини очи

Велат дека оваа боја е најпожелна. Сините очи, како и кафените се мошне распространети. Луѓето со сини очи честопати се со млад дух. Фасцинираноста со сините очи оди толку далеку што некои луѓе дури купуваат леки во сина боја или пак одат на ласерски операции за очите да им бидат сини. Луѓето со сини очи се шармантни, привлечни и вистински пријатели. Сините очи им носат спонтаност и енергичност.

Луѓето со сини очи го живеат исполнет живот. Секогаш ќе се трудат да ви помогнат затоа што се мошне емотивни. Тие се продуховени и повеќе се наклонети кон долги љубовни врски. Сакаат среќно семејство и очекуваат верност од партнерот. Имаат мошне изразена моќ за за запазување и ништо нема да им побегне. Тие се мошне отворени кога станува збор за емоциите и воопшто не се срамежливи.

Кафени очи

Луѓето со очи во боја на лешник секогаш се подготвени да го прифатат секој предизвик. Никогаш нема да отстапат од брбата и ќе дадат се од себе да докажат дека тие се најдобри. Мошне се емотивни и секогаш се љубезни кон луѓето се додека се работи по нивно. Сакаат авантури и сакаат да се запознаваат со нови луѓе. Тие се мошне темпераментни, а кога се гневни бегајте им од патот.

Луѓето со смеѓи очи имаат карактеристики на луѓето со зелени очи. Сакаат промени и мошне се спонтани. Тие се убави и елегантни. Кога станува збор за љубовни врски, пазете се, затоа што тие сакаат кратки врски и нема ниту да забележите дека ве завеле. Мошне се енергични и сакаат да експериментираат во животот.

Зелени очи