Свет

Боливија: Директорот на „Ламиа“ е уапсен поради падот на авионот

Боливија: Директорот на „Ламиа“ е уапсен поради падот на авионот

Директорот Густаво Варгас и уште двајца службеници на авио-компанијата се одведени кај обвинителот во Санта Круз поради сослушување во рамките на истрагата за несреќата.

При падот на авионот загинаа 71 лице, меѓу кои иголем број членови на бразилски фудбалски клуб, а несраќата се случила бидејќи авионот останал без гориво.