Македонија,Крими хроника

Бомба од Првата светска војна пронајдена во битолско

Бомба од Првата светска војна пронајдена во битолско

Рачна бомба од Првата светска војна пронајдено во село Трновци, битолско.

Човекот пријавил дека при изведување земјоделски работи во нива негова сопственост, пронашол една рачна бомба со потекло од Првата светска војна.

Од страна на стручно лицце од ДЗС експлозивната направа е подигната за понатамошна постапка.