Македонија,Крими хроника

Бомба од Втора Светска војна пронајдена во битолско

Бомба од Втора Светска војна пронајдена во битолско

Рачна бомба и 16 куршуми биле пронајдени во визба во куќата на Л.М. од село Бистрица, битолско.

Оружјето има потелко од Втората Светска војна.

Истите се подигнати и се предадени за понатамошна постапка.