Крими хроника

Бомба од Втората светска војна пронајдена во Цапари

Бомба од Втората светска војна пронајдена во Цапари

Рачна бомба со потеко од Втората светска војна, била пронајдена во куќа во село Цапари.

Во СВР Битола, вчера во 19 часот, пиротехничар од ДЗС Битола  пријавил дека, при изведување на градежни работи во куќа во сопственост на лице од Битола, на таванските простории била пронајдена рачна бомба од германско производство.

Бомбата е безбедно подигната за понатамошна постапка.