Балкан

Бомба во дворот на првиот училишен ден

Бомба во дворот на првиот училишен ден

Рачна бомба е пронајдена на првиот училишен ден во основно училиште во село Брезна кај Горно Милановац, Србија.

Бомбата М-75 случајно ја нашол жител на местото кој копал канал за поставување цевки за вода.

Бомбата била на површината на земјата покриена со лисја, а човекот кој ја пронашол веднаш ја известил полицијата.