Свет

Дојава за бомба во московската железничка станица

Дојава за бомба во московската железничка станица

Околу 500 лица се евакуирани од московската железничка станица Курскаја по дојавата за бомба, пишуваат руските медиуми.

Станицата Кусркаја е една од деветте железнички станици во Москва. Во анонимната дојава, мажот рекол дека на станицата би можела да експлодира на станицата, наведуваат извори од московската полиција.

Во моментов истрагата е во тек, а и покрај инцидентот железничкиот сообраќај се одвива нормално.