Свет

Бомбардиран сириски град под контрола на Исламска држава

Бомбардиран сириски град под контрола на Исламска држава

Воени авионо, најверојатно руски во текот на изминатата ноќ извршиле бомбашки напади врз сирискиот град Карјатеин, кој е под контрола на Исламска држава.

Западните медиуми оваа информација ја добиле од Рами Абгулрахман, директор на сирискиот Центар за заштита на човековите права.

Карјатеин, кој се наоѓа 130 километри североисточно од Дамаск, Исламска држава го презедоа во август.