Македонија

Бомби и граната пронајдени на покрив од куќа во Чаир

Бомби и граната пронајдени на покрив од куќа во Чаир

Работници пронашле неексплодирани рачни бомби и граната на покрив на куќа во скопската населба Чаир, соопшти МВР.

Вчера, околу 11 и 20 часот во полициската станица Бит-пазар, Н.С. (56) од село Лојане, Кумановско, пријавил дека истиот ден на покривот од својата куќа, која е лоцирана на ул. „Цветан Димов“ во Скопје, биле пронајдени две неексплодирани рачни бомби и една рачна граната.

Бомбите и гранатата ги пронашле работници додека ги ваделе ќерамидите од покривот.