понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Борба против државниот испит со препишани текстови финансирани од Сорос

Screenshot_2

Последни вести

Освен професорите со нула импакт фактор против државниот испит длабоко е инволвирана и СДСМ, заедно со СОРОС кои креираат незадоволство и погрешна перцепсија за реформите во високото образование, објавува Република.

Уште еден доказ за тоа е текстот објавен во Фокус кој е извадок истражување финансирано од СОРОС Македонија на Владе Милчин во кој е пренесена анализа за импакт фактор во која е вклучен и функционерот на СДСМ и поранешен член на извршниот одбор на СДСМ Дане Талевски.

Screenshot_1

Фокус, објавува наслови против државниот испит со препишани текстови, финансирани од СОРОС, претставува аанализи за импакт фактор за кои ненаведува дека се финансирани од СОРОС Македонија. Анализата патем е изработена од Катерина Колозова, стипендист на фондацијата СОРОС.

Најчитани вести