Спорт

Боречки тренер почина носејки го олимпискиот факел

Боречки тренер почина носејки го олимпискиот факел

Поранешниот боречки тренер Владимир Горбенко почина носејки го олимпискиот факел за Зимските олимписки игри 2014 година во Сочи. Горбенко (70) го презеде факелот во родниот град Курган во Западен Сибир , но му се лоши по 150 метри. Веднаш беше пренесен во болница каде и почина.

“Тој се врати на местото на собирање и се фотографираше, но потоа кажа дека не се чувствува добро. Го одведоа во болница, но за жал докторите не можеле да направат ништо“, изајви потпаролот на Зимнските олмписки игри Роман Осин.