Македонија

Борис Трајанов национален уметник за 2014

Борис Трајанов национален уметник за 2014

Македонскиот баритон Борис Трајанов е добитник на титулата национален уметник за 2014 година.

По реномираниот македонски пијанист Симон Трпчески, филмскиот режисер Милчо Манчевски и естрадниот уметник Есма Теодосиевска Реџепова, Борис Трајанов е четвртиот носител на ова највисоко признание од областа на културата.

Наградата е доживотен паричен надомест од 60 илјади денари месечно.