Македонија

Борисов: Имам информации за намерна дестабилизација на Македонија

Борисов: Имам информации за намерна дестабилизација на Македонија
Борисов: Имам информации за намерна дестабилизација на Македонија
Стравувања дека Македонија ќе биде дестаблизирана доаѓа од бугарскиот премиер Бојко Борисов, кој пред Советот за безбедност денеска изјавил дека Македонија ќе биде трајно дестабилизирана. 

Борисов додаде оти се надева дека греши. Тој исто така оценил дека има информации за намерна дестабилизација на земјите во регионот, како што е Македонија, посочувајќи ги како пример обидите на мигрантите да упаднат на наша територија.