среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 0

Боздаг: Американците кажаа „не“ на обидите да се насочува нивната волја

Народот на САД кажа „не“ на обидите да се насочува неговата волја, изјави денеска турскиот министер за правда Бекир Боздаг по повод изборот на Доналд Трамл за 45. претседател на САД.

боздаг

Поврзани вести

– Независно од тоа кого избира американскиот народ за претседател, ние ќе продолжиме да работиме со тој претседател,  рече Боздаг, кој додаде дека Турција и САД се стратешки партнери.

– Не постои личност, која ќе победи на претседателските избори врз основа на насловите во весниците, анкети, телевизиски емисии. На крајот гласа народот. Според мене американските граѓани кажаа „не“ на обидите за насочување на неговата волја, рече Боздаг.

Најчитани вести