Македонија

Божиновска упати честитка до поглаварот на ИВЗ по повод Рамазанските пости

Божиновска упати честитка до поглаварот на ИВЗ по повод Рамазанските пости

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи Валентина Божиновска по повод почетокот на Рамазанските пости упати честитка до поглаварот на Исламската верска заедница, Реис Ул Улема Хаџи Сулејман еф. Реџепи.

– Дозволете ми Вам лично и на членовите на Ријасетот, муфтиите, имамите и на сите граѓани од исламска вероисповед во Република Македонија да Ви упатам честитки по повод почетокот на Рамазанските пости, посакувајќи светиот месец Рамазан да го поминете во мир и благосостојба во Вашите семејства и домови, стои во честитката.

Нека овој празник, се наведува во честитката, биде поттик за зачувување на универзалните духовни и морални вредности на месецот Рамазан, и во неговиот дух заеднички да се посветиме на меѓусебното помагање и почитување како вредности кои придонесуваат за нашата заедничка светла иднина.