сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 0

Божикен концерт на младинскиот женски хор „Стив Наумов“ од Битола

133151919-53312

Последни вести

Заедницата на Хрвати од Македонија во Битола, во соработка со Католичката црква „Пресвето срце Исусово“, вечерва организираат традиционален божикен концерт.

 На концертот ќе бидат изведени божикните песни од западниот и источниот обред, како и  божикни песни од другите народи, пригодни рецитали и изведби на Дарко Кулевски соло хармоника и Марија Чакулевска гитара и од Државното Музичко училиште во Битола. Божикниот концерт ќе се одржи во Католичката црква „Пресвето срце Исусово“, а меѓу другите ќе присуствува и Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македноја Киро Стојанов, соопштуваат од Заедницата на Хрвати во Македонија во Битола.

Најчитани вести