четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 49

Божиновска: Нападот на културните споменици е атак врз Македонија

Valentina-Bozhinovska-2

Поврзани вести

Претседателот на комисијата за верски односи, Валентина Божиновска нападот на културните споменици го оценува како директен атак на суверенитетот и интегритетот на Република Македонија.

Таа во гостувањето на ТВ Нова истакна дека во договорот од јуни, во првата реченица пишува: Партиите се подготвени пред сѐ да бидат интересите на државата.

-Ако е првата реченица дека се потпишуваат дека на прво место се интересите на Република Македонија и граѓаните, дали нападот на културните споменици се интересите на граѓаните и на Република Македонија, прашува Божиновска.

 

Најчитани вести