Магазин

„Брејк а лег“ светски вицешампион во хип-хоп

„Брејк а лег“ светски вицешампион во хип-хоп
Танцовиот клуб „Брејк а Лег“, чие седиште се наоѓа во Општина Аеродром, е вицешампион на Светското првенство во хип-хоп што неодамна се одржа во Грац, Австрија, со учество на 3.600 танчери од 30 земји.

Македонските натпреварувачи, во конкуренција на 55 репрезентации, го освоија второто место во категоријата хип-хоп групи, што е најголем успех во историјата на македонскиот танц.

formacijaa1

„Брејк а Лег“ во своето неколкугодишно постоење има освоено голем број награди и признанија на регионални и светски натпревари.