ТОП,Македонија

БРИМА ГАЛУП: Убедливо мозинство граѓани сметаат дека ВМРО-ДПМНЕ има подобра програма од СДСМ

БРИМА ГАЛУП: Убедливо мозинство граѓани сметаат дека ВМРО-ДПМНЕ има подобра програма од СДСМ
БРИМА ГАЛУП: Убедливо мозинство граѓани сметаат дека ВМРО-ДПМНЕ има подобра програма од СДСМ
Според последното истражување на  јавното мислење, од страна на реномираната агенција „Брима галуп“, 56,5 отсто од испитаниците сметаат дека ВМРО-ДПМНЕ има пдообра програма од СДСМ. Овој параметар гарантира катастрофален пораз за СДСМ на изборите.

anketa-podobra-programa-640x502

 На прашањето: Која политичка партија има подобра програма, ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ, 56,5 проценти од испитаниците одговориле ВМРО-ДПМНЕ, додека 15,6 проценти СДСМ.

5,5 проценти одбиле да одговорат, а 22,3 проценти одговориле со Не знам.

Независната агенција за истражување на јавното мислење „Брима галуп“ е една од најреномираните агенции за истражување на јавното мислење, која во согласност со своето досегашно работно искуство од реализирани повеќе од 500 истражувања и во согласност со точноста на изработените резултати, претставува една од најверодостојните агенции за истражување на јавното мислење.

„Брима галуп“ работи за Меѓународниот републикански институт (ИРИ) со седиште во Вашингтон, кој се занимава со испитување на јавното мислење.

anketa-veruvanjataa-640x501

Македонците со недоверба гледаат на ветувањата што СДСМ почна да ги претставува како дел од изборната програма. Само 21,7 процент од Македонците веруваат во ветувањата од изборната програма на опозициската партија.

Дали би им верувале или не на ветувањата од изборната програма што СДСМ почна да ја претставува пред граѓаните?

55,4% одговориле НЕ

21,7% одговориле ДА

6,3% одбиле да одговорат

16,6% одговориле Не знам