понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 24

Британска компанија ќе инвестира во земјава

grujo2

Последни вести

Преиерот Никола Груевски најави нова странска инвестиција од големиот народен собир во Охрид. Станува збор за англиска инвестиција од областа на медицинската индустрија со која ќе се отворат нови работни места.

-Кога сме кај инвестиците би сакал да додадам уште една работа. Британската компанија од областа на медицинската индустрија „Дејвид Томас Медикл“ веќе донесе и објави на својата веб страна одлука за инвестиција во Република Македонија со веќе постоечка македонска компанија(Софтек плус) во капацитети во Скопје кои предвидуваат производство на помошни медицински производи и вработување на почетокот на 50 високообразовани инжинери, рече Груевски.

Најчитани вести