Свет

Британската економија порасна за 0,8 отсто

Британската економија порасна за 0,8 отсто

На годишно ниво, бруто домашниот производ на Велика Британија за три месеци заклучно со септември порасна за 1,5 отсто.

Во меѓувреме, станува збор за најбрзата квартална стапка на раст на БДП за последните три години, што е резултат на забрзаното економско закрепнување.