Македонија

Брод потона крај западниот брег на Малезија, над 60 удавени

Брод потона крај западниот брег на Малезија, над 60 удавени

Брод кој превезувал 97 лица од Индонезија отона вчеравечер крај западното крабрежје на Малезија, а 61 патник се уште не е пронајден.

Патниците, меѓу кои имало жени и деца, веројатно се обидувале нелегално да влезат во Малезија.

Еден брод е вклучен во потрагата по евентуално преживени патници, а подоцна ќе му се придружат уште два.