Балкан

Брод со 200 бегалци пристигна на Родос

Брод со 200 бегалци пристигна на Родос

Брод со 200 бегалци денес пристигна на грчкиот остров Родос.

Според истиот извор, полицијци, заедно со жители на островот, им помогнале на бегалците, меѓу кои има жени и деца, да се истоварат на брегот.

Бегалците ќе бидат сместени во прифатните центри на Родос, информира полицијата.