Свет

Бројот на жртвите во Карачи зголемен на 34

Бројот на жртвите во Карачи зголемен на 34

Пакистанските спасувачи денеска пронајдоа уште седум тела во зградата на аеродромот во Карачи, со што бројот на жртвите е зголемен на 34, соопштуваат пакистанските власти.

„Телата се јагленосани и затоа е идетнификацијата отежната“, велат службениците.

Најголемиот аеродром во Пакистан по нападот од талбанските милитанти продолжи со работа.

Меѓу жртвите се и десетте напаѓачи.

Пакистанските талибанци соопштија дека нападот е извршен со цел да се одмаздат за убиството на својот лидер минатата година.