петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Бронхопневмонијата кај децата треба навремено да се лекува

zzz

Последни вести

Бронхопневмонијата е потешка клиничка состојба, особено во детската возраст. Затоа при секоја ваква состојба мора да се има сериозен пристап, бидејќи дури и кај здрави луѓе, ако не се отпочне навремено лекување може да заврши со лош исход, вели доктор Оливер Зафировски, директор на Институтот за белодробни заболувања кај децата.

Зафировски нагласува дека пациенти кои имаат и други сериозни хронични заболувања мора да бидат под надзор на стручни лица, како и дека треба да се направат сите потребни испитувања и да се почне со навремено лекување.

Тој воедно додава дека кога има појава на дополнителни компликации, пациентот мора да биде хоспитализиран во соодветна установа.

Најчитани вести