недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 7

Будно се следи хидролошката состојба во Македонија

reka

Поврзани вести

Координативното тело за справување со кризи континуирано ја следи хидролошката состојба во Република Македонија, информираат од Министерството за транспорт и врски.

Засега според најавите на УХРМ нема опасност од поголем интензитет на дождови. Веќе од утре се очекува стабилизирање на времето во сите региони, освен во делови каде се очекува да има дождови со мал интензитет.

Коорднативното тело во координација со сите надлежни институции и ЕЛС будно ја следат состојбата со цел навремено преземање на соодветни превентивни мерки.

За таа цел денеска ќе се оддржи и состанок на Координативното тело за спречување со кризи на кои ќе се разгледа моменталната состојба и на кој состанок ќе се утврдат следните чекори на дејствување.

Најчитани вести