петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 48

Бугарските власти обвинети за груб однос кон мигрантите

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си, пренесува МИА.

bugarija-migranti

Поврзани вести

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си, пренесува МИА.

Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пеш оделе низ Бугарија за Србија и цитира мноштво тврдења за претепувања и рекет од страна на полицајци.

Извештајот е изготвен од страна на Центарот за човекови права од Белград и е финансиран од „Оксфам“. Тој посебно внимание им посветува на опасностите кои мигрантите ги чекаат на турско-бугарската граница и подоцна, кога се обидуваат да преминат во Србија.

Рекет од страна на полицијата и напади

Во детали…

Најчитани вести