среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 42

Бугарија испраќа помош за настраданите во поплавите

Помошта, како што соопшти вчера бугарското Министерството за транспорт, информациска технологија и информации, се состои во храна, вода и хигиенски средства во вредност од над 40.000 лева.

pomos

Поврзани вести

Во касарната „Гоце Делчев“ денеска ќе биде предадена хуманитарната помош од Република Бугарија за настраданите во поплавите во скопскиот и тетовскиот регион.

Помошта, како што соопшти вчера бугарското Министерството за транспорт, информациска технологија и информации, се состои во храна, вода и хигиенски средства во вредност од над 40.000 лева.

Децата во настраданите подрачја, според соопштението, ќе добијат повеќе од 6.200 детски кашички и 5.000 памперси. Помошта вклучува повеќе од 22.000 литри флаширана вода, над 8.200 конзерви и друга храна и материјално-технички средства за справување со штетите од невремето.

Најчитани вести