вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 17

Бугарија ја намали основната каматна стапка на нула проценти

132912770

Последни вести

Бугарската народна банка (БНБ) соопштии дека од утре основната каматна стапка во Бугарија ќе изнесува нула проценти, јави БТА.

– Согласно член 35 од Законот за Бугарската народна банка, БНБ објавува дека почнувајќи од 1 април 2016 година, основната каматна стапка ќе биде на ниво од 0,00 проценти, се наведува во соопштението на централната банка на Бугарија.

Најчитани вести