сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 51

Бугарија ќе донира хуманитарна помош за мигрантите во Македонија

Донацијата ќе биде предадена во транзитниот центар за мигранти кој се наоѓа во Табановце во близина на Куманово.

Бугарија ќе донира хуманитарна помош за мигрантите во Македонија

Бугарија ќе донира хуманитарна помош за мигрантите во Македонија

Последни вести

Република Бугарија денеска ќе донира хуманитарна помош за мигрантите кои се сместени во транзитните центри на територијата на Македонија.

Донацијата ќе биде предадена во транзитниот центар за мигранти кој се наоѓа во Табановце во близина на Куманово.

Минатата недела бугарскиот премиер Борко Борисов во телефонскиот разговор со македонскиот претседател Ѓорге Иванов најави дека Бугарија ќе испрати хуманитарна помош за бегалците во Македонија.

Најчитани вести