Балкан

Бугарската полиција заплени шверцувани цигари во вредност од 2,6 милиони евра

Бугарската полиција заплени шверцувани цигари во вредност од 2,6 милиони евра

Како што соопшти окружниот јавен обвинител од Хасково, Иван Стојанов, со шверцот на овие цигари, бугарската држава би била оштетена за 2,88 милиони евра (1,5 милиони евра) на име неплатени акцизи.

Цигарите биле откриени во камион, што го управувал 43-годишен бугарски државјанин. Покрај возачот на камионот, полицијата го привела уште и неговиот 60-годишен совозач, како и еден цариник, кој е осомнечен дека требало да даде „логистичка поддршка“ на шверцот на цигари.