Свет

Бурата Мери му се заканува на Мексико

Бурата Мери му се заканува на Мексико

Бурата Мери која се формираше на источниот брег на Пацификот се очекува да се претвори во ураган кој ќе го зафаи месиканскиот брег.

Ветерот ќе достигне јачина од 85 километри на час и во наредните неколку дена може да биде опасен по животите на граѓаните.